Főoldal > Baselworld 2017 > Grand Seiko Divers - Határokat feszegetve

Grand Seiko Divers - Határokat feszegetve

Határokat feszegetve - Grand Seiko Hi-Beat 36000 professzionális 600 méteres búváróra.

SBGH257_a

A Grand Seiko búvárórák nagy népszerűségnek örvendtek az elmúlt években a hobbibúvárok között. A szint, amit mára a Grand Seiko elért, lehetővé tette egy valódi professzionális búváróra megalkotását. A titántokba szerelt 9S Hi-Beat (magas lengésszámú) és magas mágneses ellenállású szerkezet, a számlapon 12 óránál látható logóval egy teljesen új dimenzióba léptette a Grand Seiko-t, ahol a határok végtelenek.

A professzionális búvár, Grand Seiko módra

SBGH255_a

A Grand Seiko minden stílusjegye itt van. Kiemelkedő, napi -3 +5 másodperc pontosság, könnyű leolvashatóság, strapabíró tok - ami a felhasznált nagy intenzitású titániumnak köszönhető, és a stílusjeggyé vált tiszta élek, amit kizárólag a Zaratsu polírozás tesz lehetővé. Az óra félreérthetetlenül egy valódi Grand Seiko és kompromisszummentes búváróra egyben. A tok a szaturációs merüléshez lett kialakítva, mely a Seiko egyedi fejlesztésének köszönhetően (különleges hélium ellenálló tokanyag, L alakú tömítés) héliumszelep nélkül is megfelelő ellenállást biztosít. A forgatható lünetta racsnija még vastag kesztyűben is biztonságosan állítható. A csat csúszó bővítővel van ellátva, mely segítségével a nyomásváltozás által okozott méretváltozásokat követi. A számlap is a professzionális felhasználás jegyében került kialakításra. Vasból készült, hogy védje a szerkezetet mind a külső behatásoktól, mind a fokozott mágneses hatástól. A mágneses ellenállás 16.000 A/m-ig biztosított. Az egész óra a hosszútávú megbízható működés jegyében készült. A korona és a tengely nagyfokú megbízhatóságot garantál, a forgatható lünetta pedig négy elemből áll, mely megkönnyíti a szét- és összeszerelést.

A Grand Seiko Hi-Beat 36000 Professional 600m Diver’s két változatban készül. A kék számlapos modellt a számlaphoz passzoló sötétkék szilikon szíj mellett nagy intenzitású titán csattal szállítja a gyár és mindössze 500 darab készül belőle. A másik verzió fekete számlappal van szerelve és a Grand Seiko kollekció állandó része lesz 2017 augusztusától.

SBGH255_b
SBGH255

SBGH257_b
SBGH257

The Hi-Beat 36000 Professional 600m Diver’s

SBGH255, SBGH257

Kaliber: 9S85

Felhúzó rendszer: Mechanikus automata
Lengésszám: 36.000 féllengés óránként (10 ütem másodpercenként)
Pontosság: -3 +5 másodperc naponta
Járástartalék: 55 óra
Kövek száma: 37
Nagy intenzitású titán tok és csat
Zafír kristály tükröződésmentes bevonattal
Menetes hátlap
Menetzáras korona
Vízállóság: 600 méter, szaturációs merüléshez
Átmérő: 46,9 mm, Vastagság: 17 mm
Háromrészes nemesacél csat biztonsági nyomógombbal és csúsztatható bővítővel
Extra erős szilikon szíj (az SBGH257 modellnél)
Várható ár SBGH255 12.100 Euró, SBGH257 (500 darabos limitált) 12.300 Euró

*A fordítás során keletkezett esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk, az ezzel kapcsolatos tévedés jogát fenntartjuk.